Yükseköğretimde Akıllı Teknoloji ile Yeşil Hayvancılık Toplantısı

Dicle Üniversitesi Erasmus+ KA220 GLISTEN Projesi Açılış Toplantısı Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Dicle Üniversitesi koordinatörlüğünde, Slovak Tarım Üniversitesi Nitra, Torino Üniversitesi-İtalya, Autonoma Üniversitesi Barselona-İspanya ortaklığında Erasmus Yükseköğretim Stratejik Ortaklıklar Projesi Yükseköğretimde Akıllı Teknoloji ile Yeşil Hayvancılık projesinin açılış toplantısı Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde ortak üniversitelerin katılımıyla gerçekleştirildi.Programda konuşan Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Turan, Ziraat Fakültesinin en aktif ve ilgili fakültelerimizden olduğunu ve Erasmus programlarının bireylerin öğrenmesini aktif şekilde sağlayarak üniversitelerimizi ileriye taşıyacağını kaydetti. Sera gazı salınımının azalmasının bizleri yaşanabilir bir geleceğe taşıyacağını belirten Prof. Dr. Kadir Turan projenin başarılı olması temennisinde bulundu.

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Muzaffer Denli, proje ile ilgili bilgiler vererek iki yıllık sürecek olan işbirliğinin verimle geçmesi temennisinde bulundu.

Projenin daha yeşil bir geleceğe yol açacağını, iklim değişikliğiyle mücadeleye önemli katkılar sunacağını belirten Prof. Dr. Muzaffer Denli, Akıllı uygulamaların da bu alanda kullanılmasının yenilikçi yönünün öneminden bahsetti. Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında tasarlanan projenin sektörde önemli yer tutan sera gazı salınımının azalmasına katkı sunacağını belirterek, proje kapsamında bu alanda çalışacak genç araştırmacıların yetiştirileceğini belirtti.

Autonoma Üniversitesi adına konuşan Prof. Dr. Francisco Perez, klinik hizmetleri de veren fakültelerinin olduğunu; 300’den fazla küçükbaş hayvan ile hayvansal üretim yapıldığını ve fakültede çiftçilik hizmetleri de verildiğini belirterek projenin kendileri için önemine değindi.

Torino Üniversitesi adına konuşan Dr. Joanna Nery, fakültelerinin dünyanın en eski 4. Veteriner fakültesi olduğunu ve 300 yıla yakın bir geçmişinin olduğunu belirterek birçok araştırma ve akademik faaliyetin yapıldığını vurguladı. Projenin ikili işbirliklerini geliştireceğini ve dünyanın yaşadığı iklim değişikliğinin önüne geçilmesinde büyük bir girişim olacağını belirtti.

Slovak Tarım Üniversitesi adına konuşan Dr. Eva Mixtajova, üniversitelerinin ülkenin en iyi 3. üniversitesi olduğunu ve birçok alanda tarımsal ve teknolojik çalışmalar yürütüldüğünü belirterek üniversitelerinin projeye sunacağı katkının ve projeden edinecekleri bilginin önemine vurgu yaptı.

Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisi adına konuşan Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Serkan Ekmen Üniversitemizin son yıllarda yaptığı faaliyetleri tanıtarak projenin Erasmus program önceliklerini ve hedeflerine uyumlu olduğunu ve bu alandaki projenin bölgemize, ülkemize ve dünyaya katkı sunacak kapasitede olduğunu belirtti.

Programa Veteriner Fakültesi ve Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri yoğun katılım sağladı. Proje kapsamında İklim Değişikliğiyle Mücadele Akıllı Tarım Uygulamaları başlığında Ziraat Fakültesi öğrencilerine eğitimler verildi. Program Ziraat Fakültesi ve fakülte uygulama sahaları ziyaret edilerek sonlandırıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir