V. Uluslararası Ekonomi, Siyaset ve Yönetim Sempozyumu

Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından yüz yüze ve çevrimiçi olarak “5. Uluslararası Ekonomi, Siyaset ve Yönetim Sempozyumu düzenlendi.

Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde bu yıl beşincisi düzenlenen sempozyum 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde geniş bir katılımla başladı.

Dicle Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Seyfettin Aslan yaptığı konuşmada sempozyum kapsamında ekonomiden siyasete, kamu yönetiminden tarihe kadar bir çok konunun irdeleneceğini, 12 oturumda 69 bildirinin sunulacağını belirtti.Sempozyum, açılış oturumu ile devam etti. Prof. Dr. Vahap Özpolat’ın moderatörlüğündeki panelde İstanbul Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Prof. Dr. Gökhan Karabulut, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinden Dr. Orhun Can Dağtekin, İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi Başkanı Dr. Metin Çorabatır birer sunum yaptı.

Sempozyumun açılış programına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız, Prof. Dr. Ezeli Azarkan, Prof. Dr. Kadir Turan, Genel Sekreter Doç. Dr. Ali Karakaş, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız da 5 yıldır gelenek haline gelen Uluslararası Ekonomi, Siyaset ve Yönetim Sempozyumunun bu yıl göç ve dijitalleşme ile ele alındığını aktararak, sempozyuma ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

ISEPA ‘21’in ardından, küresel gündemi belirleyen güncel gelişmeler, ISEPA ’22’nin de ana teması olarak belirlendi. Bu kapsamda, ekonomik, politik, yönetsel etkiler ve sonuçlar öncelikli olmak üzere; göç, kriz, güvenlik ve dijitalleşme konulu çalışmalar ele alınacak.

İki gün sürecek olan sempozyumda İşletme, İktisat, Tarih-Coğrafya-Edebiyat, Maliye, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Turizm, Sosyal Hizmet konuş başlıkları altında 12 oturum gerçekleşecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir