Kumar ve piyangonun haram olması

Şans oyunlarında tek taraf kazançlı olduğu için Allah kumarı haram kıldı ki Müslüman toplumlar birbirlerini sömürmesinler ve karşılıksız kazanç elde etmesinler.

Toplumda kolay yoldan zengin olma hayali kuranlar, bu hayallerine ulaşmak adına “şans oyunları” adı altında kumara bulaşıyor.İslama göre kesinlikle haram olan ve milletin değerleriyle bağdaşmayan bu tür oyunların başına “Milli” ibaresi konularak resmi olarak oynatılmasına izin veriliyor.Maddi ve manevi olarak birçok problemi beraberinde getiren kumar, kısa vadede bir kazanç kapısı olarak görülse de aslında büyük felaketlere zemin oluşturuyor.

Şans oyunları ve kumar ile ilgili bölgenin tanınmış âlimleri, şans oyunlarında tek taraf kazançlı olduğu için Allahın haram kıldığını belirttiler. Piyango, şans ve kumar oyunlarının neden haram olduğuna değinen alimler, “Çünkü İslam dininde karşılıksız bir şey olamaz. Bir alışveriş düşünün satan da alan da menfaat alıyor. Kumarda bir tek taraf menfaatlandığı için Allah bunu haram kılıyor. Şans oyunları insanları sömürmektir. Kumar vasıtasıyla insanlar sömürüyor. Neden müşrik toplumlar çok kumara önem veriyorlar. Çünkü üst düzeyde olan insanlar, kumar vasıtasıyla sürekli alt düzeyde olan insanları sömürüyorlardı. İslam dini geldikten sonra Allah kumarı haram kıldı ki Müslüman toplumlar birbirlerini sömürmesinler ve karşılıksız kazanç elde etmesinler.  Karşılıksız kazanç dinen haramdır. İnsan baktığı zaman ister Müslüman kardeşiniz ister başka millete mensup olsun. Onu, ailesini, çocuğunu kumar vasıtasıyla mahrum ediyorsun.  Kıyamet gününde bunun suali ağır olur.” dediler.

“Müslüman bir toplumda gayrimüslim olan toplumların örf ve adetlerinin bulunması bir felakettir”

Allah’a, Peygamberine, meleklerine, tüm emir ve yasaklarına inanan insanlar olarak Allah’ın emirlerini yerine getirmek zorunda olunması gerektiğini belirten Duman, “Toplum Müslüman toplumdur.  Müslüman toplum olarak şartları yerine getirmek gerekiyor. Fakat nefsi arzular çok fazla olduğundan dolayı Peygamber Efendimiz’in (sav) buyurduğu gibi, insanlar dünyalaştığı için dünya, ahiretin önüne geçtikçe bunun gibi olumsuzluklar kaçınılmaz oluyor. Müslüman bir toplumda gayrimüslim olan toplumların örf ve adetlerinin bulunması bir felakettir.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir