Keçi Burcu’nda ‘Bellek Diyarbakır’ sergisine büyük ilgi

Keçi Burcunda “Bellek Diyarbakır / Osmanlıdan Günümüze Diyarbakırda Mecmualar – Kültür Sanat Dergileri Sergisi” düzenlendi. Sergi 20 gün boyunca devam edecek.


Diyarbakırın tarihi öneme sahip olan ve son dönemlerde kültür sanat etkinlikleri ile kamuoyu nezdinde gündeme gelen Keçi Burcunda yazar ve şair Ahmet Çakmak ile Sanat Tarihi Yönetim Kurulu Başkanı olan ve serginin organizatörü olarak bulunan Şerif Yaşar tarafından “Bellek Diyarbakır Osmanlıdan Günümüze Diyarbakırda Mecmualar Kültür Sanat Dergileri Sergisi” düzenlendi. Sergi 20 gün boyunca devam edecek. Sergi kapsamında Çakmak, 20 yıllık dergi ve mecmua arşivini Keçi Burcunda sergileyerek, kentteki tarihsel birikime sahip olan kültür sanat çalışmalarını da sundu.

“BURADA BULUNAN DERGİLER, ARŞİVİMİN YARISI OLAN DERGİLERDİR”

Bellek Diyarbakır Sergisi’nde arşivi ile beraber çalışmanın hazırlanmasını sağlayan yazar ve şair Ahmet Çakmak, “Bu dergiler benim 20 yıllık arşivimden çıktı. Burada bulunan dergiler, arşivimin yarısı olan dergilerdir. Nitekim kültür ve sanat dergileri, edebiyatın, şiirin, romanın bir kültür hafızasıdır. Diyarbakır’ın kültürel hafızasını nereden nereye geldiğini göstermek için gerçekleştirdik. Sergimiz 20 gün boyunca mesai saatleri kapsamında ziyaret edilebilir.” dedi.

“DİYARBAKIR DERGİLERİ ÜZERİNDE SERGİ GERÇEKLEŞTİRMEK FİKRİ AKLIMIZA GELDİ”

Önemli bir işe imza attıklarını söyleyen Sanat Tarihi Yönetim Kurulu Başkanı olan ve serginin organizatörü olarak Keçi Burcu’nda bulunan Şerif Yaşar, “Sayın şair ve yazar Ahmet Çakmak bey 20 yıllık bir arşivini söyledi. Ben de sanat tarihçisi olarak aklıma bellek fenomeni geldi. Bu kapsamda Diyarbakır dergileri üzerinde sergi gerçekleştirmek fikri aklımıza geldi. Biz de sanatın fikri ve kapsamsal kısmını yansıtmak istedik. Umarım başarılı olmuşuzdur.” diye konuştu.

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Serginin büyük ilgi gördüğünü aktaran Diyarbakır Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı ve Hevsel Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan İpek Cankurt, “Özellikle Diyarbakır’ın kültürel, edebi ve sanatsal belleğini oluşturmak ve canlı tutmak adına çok önemli bir çalışmadır. Diyarbakır’ın Osmanlı’dan günümüze değin bütün dergilerini imkânlar doğrultusunda sunmak çok önemli ve anlamlı bir çalışmadır. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir