Anne karnında teknolojinin yol açtığı radyosyona maruz kaldıklarına dikkat çekildi

Diyarbakır Valiliği billboardlarında yer alan afişler farkındalık uyandırdı. Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yayınlanan afişlerde, bebeklerin daha doğmadan anne karnında teknolojinin yol açtığı radyosyona maruz kaldıklarına dikkat çekildi.

Diyarbakır Valiliğine bağlı olan Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, teknoloji bağımlılığının olumsuz yönlerini dikkat çekmek amacıyla afişler tasarlayıp kentin dört bir yanına astı. Afişlerde, “Çocuğunuzu ikna edip doyuran telefonunuz olmasın”, Bebeğiniz doğduğunda 20-25 cm uzaktaki nesnelere odaklanabilir. Bebeğiniz, telefonunuzu annesi sanıp anne sevgisi beslemesin.” Ve “Bırakın çocuklarınız duygularını tanısın. Telefonunuz, çocuklarınız duygu yönetimini bozmasın.  Amaçlarının toplumsal farkındalığa dikkat çekmek olduğunu duyuran Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Hızla artan bağımlılıklardan birisi olan teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek, toplumsal farkındalığa katkı sağlamak için kamu spotu çalışmalarına başladık. Bebekler daha doğmadan anne karnında teknolojinin yol açtığı radyosyon, gürültü ve bilgi kirliliğine maruz kalmaktadır. Doğduktan hemen sonra 20-25 antimetreye odaklanabilen bebeklerin, annesi ile birlikte ve annesi kadar ona yakın olan telefona odaklanıp telefonla da tanışmaktadır.

ÇOCUKLARINIZIN BİLİNÇALTINA TELEFONU YERLEŞTİRMEYİN”

“Ağlayan çocuklar duygularını tanıma, yaşama ve yönetme becerilerini kazanmadan bu süreçleri telefonla sabote edilmektedir. Sağlıklı beslenme için ikna ve oyalama aracı olarak telefon kullanıp kontrolsüz beslenme alışkanlığı kazandırılmaktadır. Dikkat çekmek için kamuya: ‘Telefon çocukların ilk gördüğü, ağlarken onu susturan teselli eden, acıktığında doyuran annesi olmasın’ mesajını vermeyi hedefledik. Bu kapsamda genç annelerimize sesleniyoruz: ‘Çocuklarınızın bilinç altına onun ayrılmaz bir parçası olacak telefonu yerleştirmeyin, emzirirken başlarını okşayıp sevgi cümleleriyle telefonsuz emzirin. Ağladıklarında duygularını tanıyıp yönetme fırsatı verin.”Bu süreci telefonla sabote etmeyip gerektiğinde çocuğunuzu siz teselli edin. Acıktıklarında ise beslenmeleri gerektiğini telefon ikna etmesin siz ikna edin.” ifadeleri kullanıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir