Diyarbakır’da ağır hasarlı binalar boşaltılıyor

Depremden etkilenen Diyarbakır’da başlatılan hasar tespit çalışmaları kapsamında ağır hasarlı evler boşaltılıyor. Bakan Bozdağ, kentte 25 tanesi acil yıkılacak bina, 376 ağır hasarlı bina olduğunu açıklamıştı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerden etkilenen Diyarbakır’da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ile Kent Koruma ve Dayanışma Platformu Kriz Masası’na bağlı mühendislerin katılımıyla il ve ilçelerde hasar tespiti yapılıyor. Depremden dolayı hasarlı, ağır hasarlı ve hafif hasarlı binalara ilişkin çalışma devam ediyor.

Mühürlenen binada çıkartılan vatandaşlar, evlerin hasarlı olduğunu e-devletten öğrendiklerini belirterek, gidecek yerlerinin olmadığını söyledi. Binayı mühürleyen zabıta ekibinin verdiği bilgilere göre, mahallede 8 ekip çalışıyor ve şimdiye kadar mühürlenecek 50 ila 60 arasında bina tespit edildi.

Zabıta ekipleri, şimdiye kadar 8 binayı mühürlediklerini belirtirken, vatandaşlara da mühürleri sökmemeleri yönünde uyarılarda bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise Diyarbakır’da 25 tanesi acil yıkılacak bina, 376 ağır hasarlı bina var.” Açıklamasında bulunmuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir