İngilizce öğretmenlerine eğitim programı düzenlendi

Yabancı Diller Yüksekokulu ve Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen Hizmet içi Eğitim etkinlikleri kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde çalışmakta olan İngilizce öğretmenlerine Dicle Üniversitesi Kültür ve Sanat Merkezinde eğitim programı düzenlendi. Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Solmazın yürütücülüğünü yaptığı “Sosyal Dijital Öğrenme” projesi kapsamında “İngilizce Öğretiminde Sosyal ve Dijital Medya Araçlarının Kullanımı” konulu tüm gün süren bir atölye çalışması gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında farklı şehirlerden gelen katılımcılarla bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Dicle Üniversitesi’nin potansiyeline dikkat çekerek ulusal ve uluslararası düzeyde organize edilen çalışmaların artarak devam edeceğini dile getirdi. Katılımcılar ise gerek etkinlik içeriği bakımından gerekse etkinliğe ev sahipliği yapan mekân anlamında oldukça güzel bir deneyim edindikleri için mutlu olduklarını ifade etti.

Programa katılan ABD Büyükelçiliği İngilizce Eğitim Ofisi sorumlusu Roger Cohen ise programda emeği geçen herkese teşekkür ederek, benzer çalışmaları desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Program, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Giray Topal’ın da katılımlarıyla düzenlenen sertifika töreni ve grup fotoğraf çekimiyle sona erdi.

“Sosyal Dijital Öğrenme Projesi”  kapsamında Yabancı Diller Yüksekokulu ve Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü koordinasyonuyla yaklaşık 200 İngilizce öğretmeni ve öğretmen adayına yıl boyunca eğitim verilmesi planlanıyor. Ayrıca proje kapsamında Mayıs 2023’te uluslararası katılımlı bir yabancı dil eğitimi sempozyumu yapılması için hazırlıklar devam ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir