Dicle Üniversitesi’nde “Lice Ashab-ı Kehf ve Kardeşlik Paneli” düzenlendi

Dicle Üniversitesi ve Lice Kaymakamlığı iş birliği ile “Lice As hab-ı Kehf ve Kardeşlik Paneli” düzenlendi. 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen panele rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, akdemisyenler ve öğrenciler katıldı.
Panelde konuşan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç; “Panelin konusunu oluşturan Lice ilçemiz kadim bir yerleşim merkezidir. Tarihsel olarak kayda değer bir geçmişe sahip olan Lice aynı zamanda tüm ilahi dinlerde bahse konu olan As hâbı Kehf kıssası için de simgesel bir anlam  ifade etmektedir. Aynı zamanda tarihsel olarak kayda değer bir geçmişe sahip olan Lice tüm ilahi dinlerde bahse konu olan Ashâbı Kehf kıssası için simgesel bir anlam ifade etmektedir” dedi.
Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Hukuk Fakültesi dekanı Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi “As habı Kehf de Vefa” adlı bir sunum gerçekleştirirken, öğretim üyesi Prof. Dr. Abdurrahim Alkış ise “As habı Kehf ve Arkadaşlık” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir