Dicle Üniversitesi “18 Mart Çanakkale Zaferi Paneli” düzenlendi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 107. Yıl dönümü münasebetiyle Edebiyat Fakültesi tarafından “18 Mart Çanakkale Zaferi Paneli” düzenlendi.

Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Turan, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan panelin moderatörlüğünü  Doçent Dr. Oktay Bozan yaptı. Panele konuşmacı olarak Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Serkan Şahin, ‘Çanakkaleden Milli Mücadeleye Zaferin Kurmay Kadrosu’, Öğretim Görevlisi Bülent Erantepli ‘Sebep ve Sonuçları ile Çanakkale Savaşı konu başlıkları ile katıldı.

Panelde, savaş sırasında yaşanan zorluklar ve gösterilen fedakârlıkların Çanakkale Zaferinin başlangıcı, devamında gelişen olayları, zaferin öyküsünü ve Çanakkale Savaşının tarih için önemini örnekler eşliğinde anlattı.

Panelin sonunda Dicle Üniversitesi konservatuarı Öğretim Görevlisi Ahmet Gündüz, Öğretim Görevlisi Bayram Aytekin tarafından hazırlanan  “Ölümsüzlük Sadası”  konseri icra edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir