Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak’a bağlı ilçelerde kuvvetli kar yağışı uyarısında bulunuldu

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak’a bağlı ilçelerde kuvvetli kar yağışı uyarısında bulunuldu.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının 1 ila 2 derece azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Şanlıurfada kuzeyden, bölgenin diğer kesimlerinde değişik yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.
UYARILAR
Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnaka bağlı ilçelerde kuvvetli kar yağışı uyarısında bulunuldu. Güney Doğu ve Doğu Anadoluda beklenen yağışların, 13 Mart 2022 akşam saatlerinden itibaren Batmanın, Sa son,Kozluk Siirtin Baykan,Şirvan, Pervari ve Diyarbakırın kuzeyi Dicle, Hani,Lice ,Kulp, Şırnakın doğusu Beytüşşebap,Uludere kuvvetli kar 10-20 santimetre yeni kar örtüsü, yüksek kesimlerde yoğun kar 20 santimetre üzeri yeni kar örtüsü şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli kar yağışlarının 14 Mart sabah saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, kuvvetli lodosla birlikte tipi, yüksek ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi, soba-baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır, denildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir